Τί Κάνουμε

Καθαρισμός του κινητήρα με υδρογόνο

Ο καθαρισμός του κινητήρα με υδρογόνο λειτουργεί χρησιμοποιώντας νερό για την δημιουργία υδρογόνου και οξυγόνου. Τα αέρια περνούν στον κινητήρα και μέσω του συστήματος εξάτμισης, απομακρύνουν τον άνθρακα που έχει δημιουργηθεί.

Είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία και δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση εξαρτημάτων κινητήρα ή χρήση επιβλαβών χημικών προϊόντων.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ, ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΑΝΗ;

Στην Αμερική η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται ήδη από το 1983 από μεγάλες εταιρείες οι οποίες διοχετεύουν υδρογόνο σε κάθε τύπο κινητήρα (ανεξαρτήτως καυσίμου – βενζίνη, αέριο, πετρέλαιο – ή τύπου – από δίκυκλο μέχρι αεροπλάνο).

Ο εσωτερικός καθαρισμός κινητήρα ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ το συνεργείο, αλλά ήρθε να συμπληρώσει ένα κενό που υπήρχε για δεκαετίες. Οι κατηρτισμένοι μηχανικοί είναι σύμμαχοι μας και συντάσσονται στον κοινό μας σκοπό για την προστασία του πελάτη από την υπερβολική κατανάλωση καυσίμων, την μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και εν γένει σωστή λειτουργία των οχημάτων των πελατών μας.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Το καύσιμο που χρησιμοποιούμε αφήνει υπολείμματα άνθρακα στον κινητήρα που σταδιακά κολλάνε στα εσωτερικά μέρη του, δημιουργώντας άνθρακα (καρβουνίλα στην καθομιλουμένη). Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε ανεπάρκεια καύσης με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου, υψηλότερες εκπομπές άνθρακα και γρηγορότερη φθορά των μερών του κινητήρα, πράγμα που σημαίνει υψηλότερο κόστος στις μελλοντικές επισκευές.

Ένα ηλεκτρικό φορτίο χρησιμοποιείται για τη διάσπαση νερού με ηλεκτρόλυση, στα συστατικά του. Έτσι δημιουργείται ένα μείγμα καθαρών αερίων υδρογόνου και οξυγόνου που μερικές φορές αναφέρεται ως HHO.

Με τον κινητήρα στο ρελαντί, το HHO τροφοδοτείται απλώς με την εισαγωγή αέρα και ο συνδυασμός εμπλουτισμού υδρογόνου και οξυγόνου δημιουργεί συνθήκες ώστε ο άνθρακας να καεί απαλά από τις στεφάνες του εμβόλου, τις βαλβίδες και τα άλλα εξαρτήματα του κινητήρα, για να σχηματίσουν διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς.

Ο υδρατμός δεν μπορεί να συμπυκνωθεί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, οπότε καθαρίζει με ατμό τον θάλαμο καύσης και τα σχετικά εξαρτήματα από το εσωτερικό, χωρίς καμία αποσυναρμολόγηση.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για έναν κινητήρα αυτοκινήτου η διαδικασία συνήθως ολοκληρώνεται σε μόλις 30-60 λεπτά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκταση της συγκέντρωσης άνθρακα ποικίλλει από το ένα όχημα στο άλλο. Για παράδειγμα, τα ντίζελ που κάνουν πολλά και σύντομα ταξίδια ή διανύουν μεγάλες αποστάσεις (πχ Taxi) συνήθως έχουν υψηλότερα επίπεδα συσσώρευσης άνθρακα, ενώ η βενζίνη και το υγραέριο τείνουν να έχουν λιγότερα.

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Τα οφέλη από τη μείωση των εναποθέσεων άνθρακα σε έναν κινητήρα αναγνωρίζονται καλά στο εμπόριο αυτοκινήτων και περιλαμβάνουν:

✓ επαναφορά ομαλής λειτουργίας

✓ λιγότερος θόρυβος

✓ οικονομία καυσίμου

✓ επανάκτηση ισχύος

✓ καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Τα οφέλη σε αριθμούς, σύμφωνα με τα στατιστικά, είναι:

– Αύξηση ισχύος και καλύτερη απόδοση επιτάχυνσης (> 37%).

– Σταθερό ρελαντί και λιγότερο θόρυβο (> 39%).

– Σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων (> 18%).

– Λιγότερο επιβλαβείς εκπομπές καυσαερίων: μείωση CO κατά 96,5%, CO2 κατά 23,6% και HC κατά 71,42%.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τηλεφωνείτε και κλείνετε το ραντεβού σας. Ένα όχημα δικό μας έρχεται στο χώρο σας, όπου και αν βρίσκεστε εντός Αττικής. Αν είστε εκτός Αττικής επικοινωνήστε μαζί μας και το πιθανότερο είναι να σας εξυπηρετήσει κάποιος συνεργάτης μας ή κάποιο δικό μας όχημα σε προκαθορισμένη επίσκεψη στην πόλη σας.

Όταν το όχημα έρθει στο ραντεβού, απλά τοποθετείται ο εύκαμπτος σωλήνας του μηχανήματος στον αγωγό εισαγωγής αέρα του κινητήρα και συνδέονται οι σφιγκτήρες στους θετικούς και αρνητικούς ακροδέκτες της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Σε 45 περίπου λεπτά, ανάλογα με το επίπεδο ρύπανσης του κινητήρα, έχετε τελειώσει και ο κινητήρας σας είναι σαν καινούριος!

Επαναφορά ομαλής λειτουργίας

Λιγότερες επισκευές στον κινητήρα

Οικονομία στα κάυσιμα

Λιγότερος θόρυβος στον κινητήρα

Επαναφορά Ισχύος

Καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αύξηση ισχύος και καλύτερη απόδοση επιτάχυνσης
0%
Σταθερό ρελαντί και λιγότερο θόρυβο
0%
Σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων
0%
Mείωση CO
0%
Mείωση CO2
0%
Mείωση HC
0%