+30 694 3135 723

24/7 Customer Support

Δευ - Κυρ: 9:00 - 21:00

Online store always open

4

Ατμοσφαιρική ρύπανση. Κι εγώ τι μπορώ να κάνω;

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί σοβαρό υγειονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, γιατί τα αέρια που τη ρυπαίνουν, όπως το διοξείδιο του άνθρακα έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως την υπερθέρμανση της γηςαναπνευστικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Σε μια τυπική πόλη, τα μέσα μεταφοράς ευθύνονται για το 35% της ρύπανσης. Το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά και άλλα αέρια, συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στις πόλεις αυξάνονται συνέχεια τα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα είναι αυξημένα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και με πολιτικές αποφάσεις σε κεντρικό ή περιφερειακό επίπεδο. Μία απόπειρα έγινε με το Πρωτόκολλο του Κιότο σε διεθνές επίπεδο και άλλες δραστηριότητες του ΟΗΕ. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής ένωσης καθιερώθηκε ο καταλύτης στα αυτοκίνητα. Επιπλέον στην αντιμετώπιση της ρύπανσης συμβάλλει και η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας.

Σε αυτές τις ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος από την κεντρική πολιτική σκηνή έρχονται να προστεθούν και ενέργειες ατομικής ευαισθητοποίησης όπως η μέθοδος καθαρισμού του κινητήρα με υδρογόνο, μία πρωτοποριακή μέθοδος που πέρα από όλα τα άλλα οφέλη που σου προσφέρει σε προσωπικό επίπεδο, προσφέρει και συλλογικά οφέλη: λιγότερη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και γενικά η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας συλλογικά αλλά και του καθενός μας ατομικά. Και τέτοιες μικρές αλλά σημαντικές ενέργειες, όπως εσωτερικός καθαρισμός του κινητήρα του αυτοκινήτου σας μία φορά το χρόνο, από το έμπειρο team της Green Lab Carbon Clean System, δείχνουν υπευθυνότητα! Να θυμάστε πως ο πλανήτης δεν μας ανήκει. Τον κληρονομήσαμε και θα τον κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας!